Выбрать страницу

ЗВЕРНЕННЯ учасників Першого з’їзду православних педагогів Черкащини до освітян області

ЗВЕРНЕННЯ учасників Першого з’їзду православних педагогів Черкащини до освітян області

Вельмишановні педагоги Черкаської області!

Безсумнівно, питання освіти і виховання дуже важливі для безпеки й розвитку країни, адже саме в школі та вишах України формується світогляд юнацтва. Дбати про зміст і якість навчання дітей і молоді – наша відповідальність перед Богом і перед народом. Сенс освіти має базуватися на духовних цінностях, на християнській православній традиції та культурі.

Слід зазначити, що батьки мають право впливати на зміст програм, за якими навчаються їхні діти. Неодноразово не лише батьки, а й релігійні та громадські організації висловлювали свої побажання, щоб в освітні навчальні програми були внесені предмети духовно-морального спрямування. Діти мають право пізнати віру в Бога і свідомо прийняти моральні цінності, прописані в Слові Божому. Іісус Христос звертається до нас: «Облиште дітей і не забороняйте їм приходити до Мене, бо таких є Царство Небесне» (Мф. 19, 14). Варто зазначити, що й відвідування храму було, є і буде важливим чинником для виховання духовно здорової та морально зрілої молоді.

Якщо не протистояти згубному впливу на людську свідомість матеріалістичної ідеології, то дуже швидко наша цивілізація перетвориться на спільноту бездуховних біологічних істот. Таке суспільство не здатне до життя, тому що люди вже не чутимуть голосу совісті, а віддаватимуть перевагу пристрастям, втративши людське єство та повністю зруйнувавши в собі моральне підґрунтя. Якщо хочемо мати успіх у вихованні сучасного юнацтва, ми, шановні педагоги, мусимо стати їхніми пастирями, такими людьми, поведінку яких хотілося б наслідувати в усьому.

Якщо вчитель любить лише свою справу — він, можливо, і буде хорошим учителем. Якщо вчитель любить учня, як батько чи мати — він буде кращим за того педагога, який прочитав усі книжки, але не любить дітей. Якщо вчитель поєднує в собі християнські цінності, любов до справи і до учнів, він — досконалий учитель!

Щиро бажаємо освітянам Черкащини, щоб Господь направив усіх нас на путь Істини і допоміг прожити своє життя в благочесті та чистоті. Зичимо Божого благословення в нашій благородній справі!

23 серпня 2021 року, м. Черкаси


Количество просмотров: 80

Цей запис також доступний на: Russian

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

ОСТАННІ ПОДІЇ

КАЛЕНДАР НОВИН

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Відео-новини єпархії

ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС

Помітили помилку?

Виділіть текст з помилкою і натисніть
Дякуємо за допомогу!