Выбрать страницу

Сюжет ИНТЕРА об освящении храма на Черкасском Азоте

Не хлібом єдиним! У Черкасах для працівників заводу відкрили… капличку. Сьогодні відбулося урочисте освячення.

Від самого ранку працівники наводять лад біля заводської каплички. Буквально вчора тут ще тривали оздоблювальні роботи, а вже сьогодні – невеличка церква відчинила двері.

Маючи трохи вільного часу, слюсар Владислав прийшов до каплички. Хлопець працює на заводі 5 років. Каже, єдине, чого не вистачало на підприємстві – так це такого місця, адже більшість робітників – віруючі люди.

Владислав Васильченко, працівник ПРАТ Черкаси АЗОТ:

Найголовніше місце в нашому життя є ось церква – де можна зайти помолитися, поставити свічку за близьких та рідних, можна задати питання священику, або просто помолитися перед святими іконами.

Капличку звели швидко. Матеріал та майстрів привезли з західної України, і вони за стародавніми технологіями збудували церкву. Інвестор “Груп Ді-еФ” Дмитро Фірташ підтримав цю ініціативу.

Віталій Скляров, голова правління ПРАТ Черкаси АЗОТ:

Он поддержал эту идею и вот буквально за два с половиной месяца был построен этот объект, эта церковь имени святого мученика Дмитрия Салунского. Теперь для наших людей есть возможность по дороге на работу или с работы зайти, постоять наедине с Богом, помолчать, подумать о том, что вообще происходит с нами.

Для АЗОТУ відкриття церкви стало справжньою подією. Тож на її освячення прийшли всі, хто не був задіяний у виробничому процесі.

Архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій:

Це дуже добре, що люди розуміють, що не тільки земне, не тільки те, що оточує нас видиме у нашому житті, а й духовне, невидиме – таке ж важливе для життя кожної людини. Тому, коли з’явилася ініціатива побудувати тут, перед адміністративним корпусом АЗОТУ православного храми – церква це одразу підтримала.

У планах ще створення зеленої зони відпочинку, аби працівники заводу могли не тільки помолитися, а й відпочити.


Посмотреть сюжет на YouTube >>>

podrobnosti.ua

Количество просмотров: 218

Эта запись также доступна на: Украинский

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

ПОСЛЕДНИЕ СОБЫТИЯ

Календарь записей

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Проповеди архиерея

Заметили опечатку?

Выделите текст с ошибкой и нажмите клавиши Ctrl+Enter или ссылку ниже:
Спасибо за содействие!