Выбрать страницу

Керуючий Броварським вікаріатством єпископ Феодосій взяв участь у канонізації схиігумені Софії (Гриньової)

У неділю, 21 жовтня, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі Свято-Покровського жіночого монастиря м. Києва.

Його Блаженству співслужили архієпископи: Бориспільський Антоній (керуючий справами УПЦ), Святогірський Арсеній, Яготинський Серафим, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, схиєпископ Аліпій (Погребняк), єпископи: Макарівський Іларій, Ямпільський Іосиф, Броварський Феодосій, Обухівський Іона, Конотопський і Глухівський Роман, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Cекретар Кивської Митрополії протоієрей Віталій Косовський, духовенство Свято-Пантелеімонівського на Афоні монастиря та клірики м. Києва.

За богослужінням відбувся чин прославлення у лику місцевошанованих святих сповідників Київської єпархії схиігумені Софії (Гриньової) (+ 1941).

Нагадаємо, що рішення про прославлення схиігумені Софії (Гриньової) в лику святих та шанування в межах Київської єпархії було прийнято на останньому засіданні Священного Синоду УПЦ, яке відбулося 25 серпня в Києво-Печерській Лаврі (журнал №70).

Пам’ять схиігумені Софії, яка була засновницею обителі на честь ікони Божої Матері «Утіха та Відрада» в Калузькій губернії та настоятельницею Покровського монастиря в Києві, звершуватиметься 24 березня/4 квітня (день кончини) та 28 квітня/11 травня (день знайдення мощей) за старим і новим стилем відповідно.

Наприкінці богослужіння, Митрополит Володимир звернувся до пастви зі словом настанови, у якому побажав, щоби за молитвами схиігумені Софії Господь зміцнив сили кожного та послав усе необхідне для славлення Бога.

http://orthodox.org.ua

Фотолітопис

 

Количество просмотров: 168

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Оставить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ПОСЛЕДНИЕ СОБЫТИЯ

Календарь записей

Сентябрь 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Авг    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Проповеди архиерея

Заметили опечатку?

Выделите текст с ошибкой и нажмите клавиши Ctrl+Enter или ссылку ниже:
Спасибо за содействие!