Выбрать страницу

Вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій освятив закладку капсули майбутньої Клініки консервативного лікування пухлин Національного інституту раку

20 листопада, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій благословив закладку капсули і освятив фундамент майбутньої клініки консервативного лікування пухлин (клініки № 3) Національного інституту раку. У заході також взяли участь Віце-прем’єр-міністр України – Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова, співробітники Міністерства охорони здоров’я України, Національного інституту раку, секретар по м. Києву Київської єпархії протоієрей Віктор Іващук, настоятель храму при НДІ Онкології ієрей Євгеній Мілешкін.

Будівництво нового корпусу клініки входить у першу чергу реконструкції і розширення Національного інституту раку. Планується, що в клініці будуть побудовані не тільки стаціонарні палатні відділення та відділення онкогематології і денного стаціонару, але і пансіонат для людей, які супроводжують хворих.

По закінченні заходу єпископ Феодосій відвідав дитяче онкологічне відділення клініки, спілкувався з дітьми та їх батьками, надав кожному пацієнту в благословення іконку Пресвятої Богородиці.

ДОВІДКА. У дитячому відділенні НДІ Онкології АМН з 1990-х рр.. священнослужителі Української Православної Церкви звершували молебні, а на початку 2000-х років тут вже утворилася постійна православна громада з лікарів, співробітників інституту і пацієнтів. Перша Божественна літургія при клініці була звершена 31 жовтня 2003 року. Зараз невеликий храм на честь святих Косьми і Даміана розташований в пристосованому приміщенні в окремій будівлі за радіологічним корпусом, є плани з будівництва типового храму. На приході активно ведеться соціальна і місіонерська діяльність, організована волонтерська молодіжна робота з онкохворими дітьми.

Количество просмотров: 210

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Оставить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ПОСЛЕДНИЕ СОБЫТИЯ

Календарь записей

Сентябрь 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Авг    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Проповеди архиерея

Заметили опечатку?

Выделите текст с ошибкой и нажмите клавиши Ctrl+Enter или ссылку ниже:
Спасибо за содействие!