Выбрать страницу

Вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій очолив богослужіння престольного свята в Училищі міліції (+аудіо)

19 грудня, в день пам’яті святителя Миколая Чудотворця, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі при Училищі профпідготовки співробітників міліції в селі Хотянівка Вишгородського району.

Преосвященному владиці співслужили священнослужителі Вишгородського церковного округу. По закінченні Літургії відбувся хресний хід навколо храму, після якого єпископ Феодосій вимовив проповідь про необхідність творити справи милосердя, маючи перед собою добрий приклад святителя Миколая.

Усі діти, що молилися в цей святковий день на Божественній літургії, отримали з рук владики солодкі подарунки.

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА. Древнє село Ольжичі отримало свою назву від імені своєї засновниці, св. рівноапостольної княгині Ольги. Прийнявши християнство, рівноапостольна княгиня тримала у своїх Ольжичах храм, забезпечивши його усім необхідним, у тому числі й образом свт. Миколая, який привезла з собою із Греції.

Після смерті св. Ольги її християнські нащадки, князі руської землі, шануючи пам’ять своєї прародительки, заснували в Ольжичах чоловічий монастир, який став іменуватися Пустинно-Миколаївським Задеснянським (знаходився за Десною). Пізніше монастир був приписаний до Києво-Софіївської обителі, яку заснував в 1634 році свт. Петро (Могила), митр. Київський. У 1786 році монастир, в числі багатьох інших, був закритий за указом імператриці Катерини II. Обитель перетворили на парафіяльний храм, приписавши до нього довколишнє село Новосілки.

Після Жовтневого перевороту в 30-і роки храм був закритий, а в 50-і роки, за словами очевидців, був повністю зруйнований.

На місці зруйнованого монастиря був заснований дитячий притулок для хворих дітей. Статистичні дані по Київській області показують, що за час свого існування в дитячому будинку не помер ніхто із хворих дітей. Після Чорнобильської трагедії на місці притулку був створений реабілітаційний центр для лікування працівників МВС, які постраждали при ліквідації аварії на ЧАЕС. Пізніше на місці реабілітаційного центру було засновано Училище профпідготовки співробітників міліції.

Сучасний храм на честь святителя Миколая Пустинного побудований в 2003 році на території міліційного училища, місці Пустинно-Миколаївського Задеснянського монастиря.

Слухати проповідь

 

Количество просмотров: 99

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Оставить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ПОСЛЕДНИЕ СОБЫТИЯ

Календарь записей

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Сер    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Проповеди архиерея

Заметили опечатку?

Выделите текст с ошибкой и нажмите клавиши Ctrl+Enter или ссылку ниже:
Спасибо за содействие!