Выбрать страницу

Єпископ Броварський Феодосій разом із духовенством та віруючими столиці привітали Предстоятеля УПЦ з Різдвом Христовим (+відео)

8 січня Предстоятель Української Православної Церкви у співслужінні духовенства Київської єпархії відправив Велику вечірню у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

За богослужінням молилися: намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильский Павел, архієпископи – Бориспільський Антоній (перший вікарій Київської Митрополії), Білогородський Миколай, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), єпископи: Макарівський Іларій, Обухівський Іона, Броварський Феодосій, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, духовенство храмів міста Києва та Київської області, кияни та гості столиці.

Після богослужіння від імені вікарних архієреїв, духовенства, чернецтва та вірних Київської єпархії, Архіпастиря зі святом привітав секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

«Ваше смирення, Ваше Блаженство, дивує кожного із нас. На шляху пастирського служіння людям Ви нерідко самі уподібнюєтеся Христу, беручи перед Богом відповідальність за те, що твориться народом нашим, чи то з власної волі, чи з нерозуміння. Шлях який Ви пройшли за двадцять років свого служіння Українській Православній Церкві та українському народові, річницю якого ми відзначали цього року, є дійсно і апостольським, і сповідницьким, і таким, що привів до торжества Церкви, до торжества Віри, до торжества Правди.

Вас же, Ваше Блаженство, як наставника і вчителя віри просимо бути для всіх нас прикладом віри для наслідування, щоб не залишилося стадо без Доброго Пастиря, не розбрелося в життєвому безкрайньому полі, і вовк хижий, щоб не викрав жодної душі» – зазначив владика Олександр.

Звернувся до присутніх і Блаженніший Митрополит Володимир, який привітав усіх присутніх із Різдвом Христовим та подякував за поздоровлення.

«Нинішнє свято знову повертає нас до Віфлеємської печери, такої далекої і такої близької нашому серцю, та нагадує про євангельські події, що створені для нас та нашого спасіння. Заради нашого спасіння Іісус Христос прийняв все те, що належало прийняти, щоби спокутувати людство від гріха, прокляття та смерті й повернути до солодкого послуху Богу, Котрому ми служимо і поклоняємося. Прославляючи рожденного Христа-Життєдавця, я бажаю вам від усієї душі постійного покрова Божої Матері, Котра сьогодні прославилася на весь світ, народивши Сина Іісуса. Я прикликаю на всіх Боже благословення і молю, щоби Господь управив наші діла, підтримав наші немочі та зберігав нас в твердості духу, любові та милості з ближніми і Самим Христом», – сказав, зокрема, він.

Насамкінець, віруючим були роздані іконочки Різдва Христового із благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви.

Під час вітальної частини у храмі пролунали різдвяні колядки у виконанні Митрополичого хору під управлінням архідиякона Геронтія (Борисевича) та хору Київських духовних академії і семінарії під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка).

Переглянути відео

http://orthodox.org.ua

http://fotolitopys.in.ua

Количество просмотров: 90

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Оставить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ПОСЛЕДНИЕ СОБЫТИЯ

Календарь записей

Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Чер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Проповеди архиерея

Заметили опечатку?

Выделите текст с ошибкой и нажмите клавиши Ctrl+Enter или ссылку ниже:
Спасибо за содействие!