Выбрать страницу

Предстоятель УПЦ відвідав Спасо-Преображенський монастир у с. Княжичі

6 листопада, у день вшанування ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радосте» (1688), Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відвідав Спасо-Преображенський чоловічий монастир у с. Княжичі Броварського району Київської області.

Його Блаженству співслужили: керуючий справами УПЦ архієпископ Бориспільський Антоній, намісник монастиря архімандрит Софроній (Шинкаренко), благочинний Броварського благочиння протоієрей Олександр Левчук, духовенство монастиря та району.

За богослужінням Блаженніший Владика помолився за упокій Святішого Патріарха Болгарського Максима, який відійшов до Господа сьогодні вранці, на 99-му році життя.

Після Літургії Архіпастир відслужив молебень перед шанованою в обителі іконою Божої Матері «Всіх скорботних Радосте».

Наприкінці молебню, Первосвятитель поздоровив отця-намісника, духовенство та прихожан монастиря із святом та звернувся з повчальним словом.

«Ми настільки оточені любов’ю Пречистої, що навіть не можемо цього збагнути. Божа Матір допомагає нам у несенні життєвого хреста, Божа Матір дарувала нам свої ікони як залог своєї любові, ікони, які плачуть, мироточать та посилають зцілення. Божа Матір – Стіна нерушима, Божа Матір – ствердження нашої віри та християнської надії. Нехай же Сама Пречиста буде завжди з нами та буде Покровом протягом усього нашого життя і тоді з нами буде Її возлюблений Син, а де Він, там спасіння, радість, перемога», – сказав Владика Володимир.

ДО РЕЧІ. У давнину в Княжичах була церква Преображення Господня, дата побудови якої невідома. В 30-х роках минулого століття ця церква була спалена, а ченців заслано на Соловки. В 40-х роках богослужіння було поновлено і проходило в пристосованому для цього приміщенні. В 90-х роках почалося відродження Спасо-Преображенського чоловічого монастиря. Його намісником став архімандрит Софроній (Шинкаренко), який до цього був настоятелем церкви села Княжичі протягом 10 років. Восени 1992-го року по благословенню Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України було закладено фундамент Спасо-Преображенського собору.

http://orthodox.org.ua

Фотолітопис

 

 

Щетки промышленные и щетки технические для промышленности.

 

Количество просмотров: 192

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Оставить ответ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ОСТАННІ ПОДІЇ

КАЛЕНДАР НОВИН

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Відео-новини єпархії

ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС

Помітили помилку?

Виділіть текст з помилкою і натисніть
Дякуємо за допомогу!