Выбрать страницу

Єпископ Броварський Феодосій співслужив Блаженнішому Митрополиту Володимиру в день пам’яті небесного покровителя Київських духовних шкіл

9 листопада Київські духовні школи відзначають день пам’яті свого небесного покровителя – преподобного Нестора Літописця.

Вшанування пам’яті преподобного Нестора розпочалось напередодні, 8 листопада, святковим молебнем у Хресто-Воздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври перед мощами небесного покровителя Київських духовних шкіл. Богослужіння відправив ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Бориспільський Антоній та проректор з навчальної роботи КДАіС єпископ Ірпінський Климент.

Також в цей день в академічному храмі Різдва Пресвятої Богородиці була відслужена заупокійна літія за спочилими викладачами та випускниками КДАіС.

Ввечері, в храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських було відслужено святкову Всеношну, яку очолив ректор Київських духовних шкіл архієпископ Бориспільський Антоній.

9 листопада, у день свята, в храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Божественну літургію очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир.

Йому співслужили архієпископи: Бориспільський Антоній (ректор КДАіС), Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, Яготинський Серафим, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), єпископи: Ніжинський і Прилуцький Іриней, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Броварський Феодосій, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Вознесенський і Первомайський Олексій, викладачі, студенти та гості КДАіС у священному сані.

За Літургією Блаженніший Митрополит Володимир висвятив у священника студента І курсу Академії диякона Ігоря Підліснюка, а у диякона – випускника Академії Миколу Попеску.

На богослужінні у храмі  перебувала ікона  «Собор святих Київської духовної академії», що написана з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви  до 20-річчя відродження Академії  і була освячена напередодні, 7 листопада, ректором КДАіС архієпископом Бориспільським Антонієм.

http://orthodox.org.ua

Количество просмотров: 125

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Оставить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ПОСЛЕДНИЕ СОБЫТИЯ

Календарь записей

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Проповеди архиерея

Заметили опечатку?

Выделите текст с ошибкой и нажмите клавиши Ctrl+Enter или ссылку ниже:
Спасибо за содействие!