Выбрать страницу

Вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій взяв учаcть у хіротонії архімандрита Миколая (Почтового) на єпископа (+відео)

17 березня, у Прощену неділю, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію у храмі преподобних Антонія та Феодосія Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили: митрополити – Бориспільський Антоній (керуючий справами УПЦ, перший вікарій Київської Митрополії), Вишгородський і Чорнобильський Павел (намісник Лаври), архієпископи – Яготинський Серафим, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ),  єпископи – Макарівський Іларій, Броварський Феодосій, Обухівський Іона, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, духовенство Київської єпархії та насельники Лаври у священному сані.

За Літургією собор архієреїв висвятив у єпископа Васильківського, вікарія Київської єпархії настоятеля храму великомученика Димитрія Солунського у Жулянах архімандрита Миколая (Почтового) (відповідно до рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 15 березня 2013 р., журнал № 35).

З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, митрополит Антоній висвятив у диякона вихованця 4 класу Київської духовної семінарії Вадима Семененко.

За відправою Первосвятитель звернувся до пастви зі словами настанови напередодні Великого посту та побажав у молитві, мирі та любові один до одного провести спасительні дні Чотиридесятниці.

«Я прикликаю на вас благословення Господнє, яке дає людині нову силу і нову благодать. Разом із тим бажаю перейнятися почуттям відповідальності та любові до Бога і один до одного. Любов нехай панує серед вас», – сказав Архіпастир.

Наприкінці Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до висвяченого єпископа Миколая зі словом настанови та вручив йому архієрейський жезл.

Переглянути відео

***
Єпископ Миколай (у миру Олександр Георгійович Почтовий) народився 13 березня 1970 року в родині православного священика протоієрея Георгія Поштового в м. Києві. 1987 роцу закінчив середню школу № 1 м. Канева. Духовну освіту здобув у Київській духовній академії і семінарії. У 1992 році висвячений у диякона, а згодом у священика. 1999-го року прийняв чернечий постриг з ім’ям Миколай (на честь святителя Миколая, архієпископа Японського). 2008 року призначений настоятелем храму святого великомученика Димитрія Солунського у Жулянах. У 2009 році возведений у сан архімандрита. У 2013 році призначений головою Інформаційно-просвітницького відділу Київської єпархії. 15 березня 2013 р. рішенням Священного Синоду УПЦ архімандриту Миколаю (Поштовому) визначено бути єпископом Васильківським. Чин наречення відбувся 16 березня 2013 р. у синодальному залі резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі.

http://orthodox.org.ua

Количество просмотров: 57

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Оставить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ПОСЛЕДНИЕ СОБЫТИЯ

Календарь записей

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Проповеди архиерея

Заметили опечатку?

Выделите текст с ошибкой и нажмите клавиши Ctrl+Enter или ссылку ниже:
Спасибо за содействие!