Выбрать страницу

Духовенство Броварського вікаріатства на чолі з вікарієм Київської митрополії єпископом Феодосієм взяли участь у молебні на Володимирській гірці

27 липня 2012 року, напередодні дня пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці в Києві.

На молебень було принесено ковчег із часткою чесних мощей святого рівноапостольного князя Володимира та ікону Хрестителя Русі.

За богослужінням молилися члени Священного Синоду Руської Православної Церкви, собор ієрархів Української Православної Церкви, делегації Помісних Православних Церков, а також духовенство Броварського вікаріатства на чолі з вікарієм Київської митрополії єпископом Феодосієм.

Серед присутніх були радник Президента України, керівник Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації Президента України Г.М. Герман, міністр закордонних справ України К.І. Грищенко, міністр юстиції України О.В. Лавринович.

Співав хор Київських духовних шкіл (регент — архімандрит Роман (Подлубняк)).

Після закінчення молебного співу Предстоятель Руської Церкви звернувся до учасників богослужіння з Первосвятительським словом.

Потім Святіший Патріарх випустив голубів, принесених до пам’ятника українською молоддю.

***

Володимирська гірка — назва мальовничого парку на узгір’ї однієї з висот, що примикають до Старокиївської гори. Головною визначною пам’яткою і композиційним центром парку є пам’ятник святому рівноапостольному князю Володимиру, встановлений на одній з терас узгір’я у 1851-1853 рр.

Володимирська гірка розташована на місці впадіння в Дніпро київської річки Почайни, тобто над тією ділянкою правого берега Дніпра, де, за переданням, у 988 р. відбулося хрещення киян за часів рівноапостольного князя Володимира.

З 1830-х рр. згідно з архівними документами простежується листування про спорудження в Києві особливого пам’ятника святому князю Володимиру. Проектування цього пам’ятника було доручено спочатку петербурзькому скульпторові В. Демут-Малиновському, а потім архітекторові О. Тону — брату славнозвісного зодчого Костянтина Тона. У 1850 р. роботу над пам’ятником передали в руки третього майстра — П. Клодта, який мав змінити деякі деталі скульптури князя і провести установку монумента.

Загальна висота монумента — 20 метрів, висота фігури князя — чотири з половиною метри, розташований пам’ятник на висоті 70 метрів над рівнем Дніпра. У 1895 р. було організовано електричне підсвічування одного з елементів пам’ятника — ночами хрест у руці князя Володимира яскраво сяяв над Дніпром. Втрачене пізніше, це підсвічування було відновлене наприкінці ХХ століття.


http://www.patriarchia.ru

Количество просмотров: 211

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Оставить ответ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ОСТАННІ ПОДІЇ

КАЛЕНДАР НОВИН

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Сер    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Відео-новини єпархії

ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС

Помітили помилку?

Виділіть текст з помилкою і натисніть
Дякуємо за допомогу!