Выбрать страницу

Керуючий Броварським вікаріатством взяв участь у хіротонії архімандрита Аркадія (Таранова) на єпископа Овідіопольського

4 серпня, у день пам’яті рівноапостольної Марії Магдалини, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію у соборному храмі  Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря, що у Феофанії.

Його Блаженству співслужили: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел; архієпископи – Бориспільський Антоній, Керуючий справами УПЦ, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Яготинський Серафим, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, секретар Предстоятеля УПЦ; єпископи – Білгород-Дністровський Олексій, Сумський і Охтирський Євлогій, Макарівський Іларій, Васильківський Пантелеімон та Керуючий Броварським вікаріатством єпископ Броварський Феодосій.

За Літургією собор архієреїв висвятив у єпископа Овідіопольського вікарія Одеської єпархії намісника Свято-Пантелеімонівського монастиря Одеси архімандрита Аркадія (Таранова)  (відповідно до рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 20 липня 2012 року, журнал № 68).

Наприкінці богослужіння Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до нововисвяченого єпископа Аркадія  зі словом настанови та вручив йому архієрейський жезл.

***

Єпископ Аркадій (у миру Олександр Борисович Таранов) народився у 1957 році на Луганщині. Духовну освіту здобув у Одеській духовній семінарії та Київській духовній академії. 1996-го року призначений намісником Свято-Пантелеімонівського чоловічого монастиря м. Одеси. 20 липня 2012 рішенням Священного Синоду УПЦ архімандриту Аркадію (Таранову) визначено бути єпископом Овідіопольським, вікарієм Одеської єпархії. 3 серпня у храмі на честь Усіх святих Свято-Пантелеімонівського монастиря у Феофанії відбулося наречення архімандрита Аркадія (Таранова) на єпископа Овідіопольського.

 

http://orthodox.org.ua

Фотолітопис

Количество просмотров: 153

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Оставить ответ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ОСТАННІ ПОДІЇ

КАЛЕНДАР НОВИН

Сентябрь 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Авг    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Відео-новини єпархії

ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС

Помітили помилку?

Виділіть текст з помилкою і натисніть
Дякуємо за допомогу!