Выбрать страницу

У день Преображення Господнього Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському храмі на Теремках

19 серпня православні християни відзначають одне із найбільших свят –  Преображення Господа нашого Іісуса Христа.

Цього дня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському храмі, що на столичному масиві Теремки-2.

Йому співслужили: секретарь Предстоятеля УПЦ та настоятель храму архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Макарівський Іларій, клірики храму.

Наприкінці богослужіння Архіпастир привітав ктитора, настоятеля, духовенство та прихожан із престольним святом та звернувся із словами настанови:

«Вітаю вас із великим, радісним і чудовим по формі й змісту святом Преображення Господнього. Преображення – це потреба кожної душі та є подвиг усього життя, преображення оновлює людину та дає їй нові сили, нову благодать і небесне благословення.

Відзначаючи це свято, кожен із нас переживає ту трепетну радість, яка дається цим святом, ті благодатні хвилини, котрі людина отримує в храмі Божому, де звершуються всі тайни нашого спасіння, а найбільша – Свята Євхаристія, у якій Господь приходить до нас грішних і з’єднує нас із Ним навіки.

Я бажаю вам справжнього преображення, не на словах, не на бажаннях, а на ділі та добропорядному  благочестивому житті християнина. Нехай же Господь, Котрий благоволив преобразитися перед святими Своїми учнями і апостолами, дасть нам міць віри та надії, а найголовніше любові – любові до Бога і людей – тільки цим шляхом людина звершує достойно і спасительно своє хрестоносіння. Нехай ці три чесноти будуть для нас дороговказом у нашому житті, наших молитвах, наших скорботах та радостях»,  – сказав Владика Володимир.

По завершенні богослужіння Архіпастир освятив  виноград та плоди, принесені віруючими.

ДО РЕЧІ. Свято Преображення Господнє відзначається Православною Церковою з IV століття, коли свята рівноапостольна цариця Єлена побудувала на горі Фавор храм в честь Преображення. Для цього свята особливим є освячення плодів. Цей древній звичай відноситься до VIII століття. Колоски та виноград приносили у храм на знак вдячності Богові за Його любов, за дарування щедрого врожаю.

http://orthodox.org.ua

Фотолітопис

 

Количество просмотров: 41

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Оставить ответ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ОСТАННІ ПОДІЇ

КАЛЕНДАР НОВИН

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Відео-новини єпархії

ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС

Помітили помилку?

Виділіть текст з помилкою і натисніть
Дякуємо за допомогу!