Выбрать страницу

Єпископ Броварський Феодосій взяв участь у хіротонії архімандрита Боголєпа (Гончаренка) на єпископа Олександрійського і Світловодського (+відео)

23 грудня, у неділю 29-у після П’ятидесятниці,, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію у храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили митрополити: Волинський і Луцький Нифонт, Вишгородський і Чорнобильський Павел; архієпископи: Бориспільський Антоній (керуючий справами УПЦ), Яготинський Серафим, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, єпископи: Сєверодонецький і Старобільський Пантелеімон, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Броварський Феодосій, Обухівський Іона, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій та Фастівський Даміан.

За Літургією собор архієреїв висвятив на єпископа Олександрійського і Світловодського клірика Кіровоградської єпархії архімандрита Боголєпа (Гончаренка) (відповідно до рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 20 грудня 2012 р., журнал № 106).

Перед початком відправи відбувся чин сповідання віри, під час якого нареченний во єпископа архімандрит Боголєп (Гончаренко) посеред храму виголосив три Символи віри: Нікео-Цареградський, Александрійський та Афанасієвський.

Після ж богослужіння Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до новохіротонісанного єпископа зі словом настанови та вручив йому архієрейський жезл, після чого, традиційно, владика Боголєп благословив віруючих першим архієрейським благословенням.

Зазначимо, що на літургії, окрім Митрополичого хору та хору Київських духовних шкіл, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, співав хор незрячих  з храму Всіх святих землі Волинської м. Луцька під керуванням протоієрея Олександра Мазурака, який в цей період відзначає 10-річчя заснування.

***

Єпископ Боголєп (у миру Гончаренко Валерій Валерійович) народився 4 грудня 1978 року. Духовну освіту здобув у Полтавському духовному училищі та Київській духовній семінарії. Також закінчив Кіровоградський національний технічний університет та Кіровоградський національний педагогічний університет. У 2004 році висвячений у диякона, а наступного року – у священика. У 2005 році прийняв чернечий постриг з ім’ям Боголєп на честь мученика Боголєпа. 2008-го возведений у сан архімандрита. Ніс послух настоятеля Свято-Успенського храму м. Кіровограда. 20 грудня 2012 року на засіданні Священного Синоду УПЦ обраний єпископом Олександрійським і Світловодським. Чин наречення відбувся 21 грудня 2012 р. у Всесвятському храмі Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря м. Києва.

Переглянути відео

 

http://orthodox.org.ua

Фотолітопис

Количество просмотров: 140

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Оставить ответ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ОСТАННІ ПОДІЇ

КАЛЕНДАР НОВИН

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Відео-новини єпархії

ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС

Помітили помилку?

Виділіть текст з помилкою і натисніть
Дякуємо за допомогу!