Выбрать страницу

Вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій взяв участь у роботі Архієрейського Собору Руської Православної Церкви

5 лютого Освященний Архієрейський Собор Руської Православної Церкви завершив свої труди. У роботі Архієрейського Собору, до складу якого входить 290 ієрархів, взяли участь 280 із них. Третина єпископів — 88 — були висвячені протягом останніх чотирьох років. Засідання Собору проходили в Залі церковних соборів Храму Христа Спасителя.

На свідчення єдності Руської Православної Церкви на Собор прибули Преосвященні з 247 єпархій Росії, України, Білорусії, Молдови, Азербайджану, Казахстану, Киргизії, Латвії, Литви, Таджикистану, Туркменії, Узбекистану, Естонії, а також єпархій, що знаходяться у далекому зарубіжжі.

2 лютого, у перший день роботи Собору, з доповіддю про життя й діяльність Руської Церкви до Собору звернувся Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

Члени Собору заслухали доповідь Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, в якій він дав оцінку сучасному стану канонічного Православ’я в межах України.

Наступними днями члени Архієрейського Собору в дусі церковної однодумності прийняли низку документів, запропонованих для розгляду Міжсоборною присутністю:

«Положення про обрання Патріарха Московського і всієї Русі»;

«Положення про склад Помісного Собору Руської Православної Церкви»;

«Позиція Церкви у зв’язку з розвитком технологій обліку та обробки персональних даних»;

«Позиція Руської Православної Церкви з реформи сімейного права та проблем ювенальної юстиції»;

«Позиція Руської Православної Церкви з актуальних проблем екології».

 

Було затверджено нову редакцію Статуту Руської Православної Церкви з урахуванням внесених до нього поправок.

Одним із важливих документів, ухвалених Собором, стало Положення про матеріальну й соціальну підтримку священнослужителів, церковнослужителів і працівників релігійних організацій Руської Православної Церкви, а також членів їх сімей.

Собором було ухвалено Положення про нагороди Руської Православної Церкви. Документ упорядковує систему загальноцерковних та богослужбових нагород Руської Церкви, що їх було засновано в різні часи.

На закінчення Освященний Архієрейський Собор ухвалив Постанови та звернувся з Посланням до кліру, чернецтва й мирян Руської Православної Церкви.

Усім дням роботи Собору передувало служіння Божественної літургії в Храмі Христа Спасителя. На богослужіннях цими днями підносилися сугубі молитви про благополучне проведення Архієрейського Собору.

 

 

 

Прес-служба Архієрейського Собору

 

 

 

 

 


Количество просмотров: 78

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Оставить ответ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ОСТАННІ ПОДІЇ

КАЛЕНДАР НОВИН

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Відео-новини єпархії

ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС

Помітили помилку?

Виділіть текст з помилкою і натисніть
Дякуємо за допомогу!