Выбрать страницу

У день свята Успіння Божої Матері керуючий Броварським вікаріатством взяв участь у єпископській хіротонії архімандрита Варсонофія (Столяра) (+відео)

28 серпня, у день свята Успіння Пресвятої Владичиці нашої Богородиці та Приснодіви Марії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію у храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

Блаженнішому Владиці співслужили: намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ архієпископ Бориспільський Антоній, архієпископ Яготинський Серафим, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископи: Макарівський Іларій, Васильківський Пантелеімон, Броварський Феодосій, Обухівський Іона, Ірпінський Климент, насельники монастиря у священному сані.

На богослужінні також молилися: Президент України Віктор Янукович, Губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк, Міністр культури Михайло Кулиняк, народні обранці.

За Літургією собор архієреїв висвятив на єпископа Бородянського, вікарія Київської Митрополії, скарбника Києво-Печерської Лаври архімандрита Варсонофія (Столяра) (відповідно до рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 25 серпня 2012 р., журнал № 86).

Наприкінці богослужіння Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до єпископа Варсонофія зі словом настанови та вручив йому архієрейський жезл.

Після відправи духовенство та віруючі пройшли хресним ходом до площі біля Ближніх Печер, де був відслужений подячний молебень до Пресвятої Богородиці.

Напередодні, 27 серпня, у храмі Усіх святих столичного Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря у Феофанії  Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир очолив наречення архімандрита Варсонофія (Столяра) на єпископа Бородянського.

***

Успіння Пресвятої Богородиці – є одним з дванадцяти найбільших свят Православної Церкви. За переданням за три дні до смерті Марії явився архангел Гавриїл і сповістив про близький перехід Її до вічності. А вже в цей день апостоли залишили місця своєї проповіді та дивним чином були зібрані в Єрусалимі, щоб попрощатись з Пресвятою Богородицею та здійснити погребіння Її пречистого тіла. Перебуваючи навколо Її ложа, вони побачили яскраве світло, в якому явився Сам Христос в оточенні ангелів та архангелів. У цей момент чиста душа Діви Марії відійшла до Господа. Тіло Богородиці апостоли перенесли в Гефсиманію, де була гробниця Її батьків. У дорозі до гробу процесію апостолів супроводжувала чудесна світла хмара та ангели.

Дивитися відео

http://orthodox.org.ua

Фотолітопис

Количество просмотров: 286

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Оставить ответ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ОСТАННІ ПОДІЇ

КАЛЕНДАР НОВИН

Сентябрь 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Авг    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Відео-новини єпархії

ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС

Помітили помилку?

Виділіть текст з помилкою і натисніть
Дякуємо за допомогу!