Выбрать страницу

Блаженніший Митрополит Володимир видав Розпорядження, в якому нагадав духовенству про неможливість політичної агітації в храмах і монастирях УПЦ

Вікарним єпископам Київської Митрополії;
Намісникам і настоятелькам ставропігійних монастирів УПЦ;
Намісникам і настоятелькам монастирів Київської єпархії УПЦ;
Благочинним м. Києва та Київської єпархії;
Настоятелям парафій Київської єпархії;
Клірикам Київської єпархії УПЦ;
Вірним Української Православної Церкви

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Напередодні виборів до Верховної Ради України та у зв’язку зі зверненнями з боку віруючих та засобів масової інформації НАГАДУЮ вікарним єпископам, намісникам та настоятелькам монастирів, настоятелям храмів та всім клірикам Київської митрополії Української Православної Церкви про неможливість проведення політичної агітації та роздачі політичної агітаційної літератури в храмах та монастирях Української Православної Церкви.

Політична агітація в храмах та монастирях суперечить рішенням Священноначалля нашої Церкви – Основам соціальної концепції УПЦ (розділ V), Зверненню Собору єпископів УПЦ від 21 грудня 2007 року, Зверненню Священного Синоду УПЦ до православних громадян у зв’язку з майбутніми виборами до Верховної Ради України від 25 серпня 2012 року, постанові Архієрейського Собору РПЦ 2011 року «Практика заявлений и действий иерархов, духовенства и мирян во время предвыборных кампаний», рішенню Священного Синоду РПЦ від 4 жовтня 2012 року (журнал № 93) та численним нагадуванням Священноначалля щодо неможливості політизації церковного життя. Так само політична агітація релігійними організаціями суперечить Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» (ст. 5).

У зв’язку з цим БЛАГОСЛОВЛЯЮ в усіх храмах та монастирях Київської Митрополії УПЦ та в ставропігійних монастирях УПЦ:

– Після закінчення богослужіння в найближчий недільний день оголосити Звернення Священного Синоду УПЦ від 25 серпня 2012 року;
– Всім клірикам Київської Митрополії УПЦ ознайомитися з вищезгаданими рішеннями Священноначалля РПЦ і УПЦ та цим Розпорядженням.

Також закликаємо віруючих Української Православної Церкви – кандидатів в депутати і виборців, утриматися від політичної агітації в храмах та монастирях. Нехай про добрих людей свідчать добрі справи і християнський спосіб життя.

Порушення даного розпорядження нестиме за собою церковно-канонічну відповідальність.

+ВОЛОДИМИР
Митрополит Київський і всієї України
Предстоятель Української Православної Церкви
http://orthodox.org.ua

Количество просмотров: 105

Об авторе

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Оставить ответ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ОСТАННІ ПОДІЇ

КАЛЕНДАР НОВИН

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Відео-новини єпархії

ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС

Помітили помилку?

Виділіть текст з помилкою і натисніть
Дякуємо за допомогу!